لیست اختراعات جمال زماني اشني
كاليبراتور سنسورهاي اندازه گيري فشار ديناميكي بخش و- مهندسي مكانيك به مفهوم عام در حوزه تجهيزات اندازه گيري طبقه بندي بين المللي اختراع G01L 27/00 و F15D دو مشخصه حساسيت و پاسخ فركانسي سنسورهاي ديناميكي در اثر استهلاك ساختار بلوري تغيير كرده و كاليبراسيون اين نوع سنسورها با پاسخ فركانسي بالا نيازمند ابزاري با توانايي ايجاد موج شوك با زمان خيز كوتاه بين سطوح فشار است. ساختار كلي اين اختراع شامل دو ناحيه اصلي درايور و دريون است كه افزايش فشار گاز در ناحيه درايور باعث حذف المان ديافراگم كه دو ناحيه را از هم جدا مي كند، شده و اختلاف سطح فشار گاز بين دو ناحيه باعث توليد موج شوك مي شود. در اين دستگاه براي افزايش دقت فشار و زمان انفجار از سيستم ممبرين دوگانه، فيلرهايي براي تغيير طول درايور، سيستم جذب ضربه، تغيير طول دريون با حذف ناحيه تست، سيستم آب بندي منحصربه فرد و صافي سطح بالاي سطح داخلي لوله استفاده شده است. از كاربردهاي اين دستگاه مي توان به كاليبره كردن سنسورهاي فشار، شتاب، سرعت و نيرو در موتورهاي احتراق داخلي، بررسي جريانات گازي در هواپيماهاي مافوق صوت، الگوي احتراق سوخت جامد و ساخت زره و تجهيزات محافظتي اشاره كرد.
در اين اختراع روش نويني براي ساخت فوم هاي فلزي سلول بسته با آرايش حفره هاي منظم استفاده شده است. اين روش كه جزء روش هاي ساخت فوم بوسيله ريخته گري است، فوم فلزي بوسيله ريخته گري آلومينيوم مذاب درون قالب و بين كره هاي توخالي سراميكي چيده و منظم شده ساخته مي شود. كره هاي توخالي بوسيله يك شبكه فولادي نازك در هر لايه منظم شده و دو نوع آرايش كاملا متفاوت ايجاد شده است. اين روش ساخت امكان توليد فوم هاي فلزي با ساختار منظم ، استحكام بالا را فراهم مي آورد كه اين خواص موجب جذب انرژي زياد فوم فلزي نسبت به فوم هاي مشابهي مي شود كه تاكنون ساخته شده اند. پس از تست فشار نمودار تنش كرنش در هر آرايش شباهت و نزديكي بسيار زيادي با هم داشته كه اين خصوصيات باعث افزايش قابليت اطمينان اين نوع مواد شده و آن را به يك ماده مهندسي قابل استفاده در طراحيهاي تبديل كرده است. نمودار تنش كرنش در دو آرايش ايجاد شده تفاوت بسيار زيادي با هم كرده كه باعث كاربردهاي مختلف براي هر آرايش شده است.
اين اختراع به طراحي و ساخت دستگاه نمونه سازي سريع قطعات فلزي با استفاده از لايه نشاني پودر به روش ذوب ليزري پرداخته است. اين روش قادر است تا قطعات فلزي را بدون نياز به هيچ پس پردازشي از پودر فلز توليد نمايد. تنش پسماند ايجاد شده در قطعات، تخلخل موجود در قطعات به واسطه پايين بودن چگالي بستر پودر خام و زاويه مورب ايجاد شده در حين لايه نشاني از مشكلات عمده اين روش به شمار مي آيد. استفاده از پيش گرم راه حل مناسب براي كاهش تنش پسماند و بهبود كيفيت قطعه مي باشد. به منظور پيشگرم بايد قطعات حساس به دما را محافظت نمود. براي اين منظور در اين اختراع بين جبهه هاي حرارتي و اين اجزاء از عايق هاي حرارتي استفاده شده است. در بعضي قسمت ها مانند اجزاء نزديك به پيچ و مهره ساچمه اي از سيستم هاي آب خنك نيز استفاده شده است. راه حل اصلي براي بالا بردن چگالي بستر و در نتيجه كاهش تخلخل قطعه توليد شده و همچنين از بين بردن زاويه مورب ايجاد شده بر روي قطعه مكانيزم لايه نشاني مناسب مي باشد. در اين اختراع از روش شكاف تغذيه مجهز شده با يك غلتك براي لايه نشاني استفاده شده است. با استفاده از اين روش ميزان مورب شدن و تخلخل قطعه به حداقل مي رسد.
مواد پليمري و كامپوزيتي در كاربردهاي گوناگوني همانند وسايل نقليه، ورزشي، الكترونيك و غيره استفاده مي شوند. با اين وجود اين مواد در برابر خرابي هاي ناشي از كار مكانيكي، شيميايي، گرمايي و تشعشع مستعد مي باشند. اينگونه اعمال مي تواند باعث ايجاتد ميكرو ترك هايي در عمق سازه شود كه تشخيص و رفع آنها ب صورت خارجي سخت و يا غيرممكن است. روش هاي ترميمي مرسوم براي ميكرو ترك هاي غيرقابل رويت ايجاد شده در داخل سازه مؤثر نيستند. در پاسخ به اين مشكل، مفهوم خود ترميمي براي مواد پليمري به معناي ترميم كردن ميكرو ترك هاي غيرقابل مشاهده كه نتيجه آن افزايش عمر كاري قطعات و ايمني بيشتر اجزاء مي باشد، مطرح شده است. به صورت مفهومي، مواد پليمري خود ترميم قادر به ساختن و ترميم خود به صورت اساسي بعد از ايجاد خرابي مي باشند. با اين تصيف انتظار مي رود كه اين مواد به دليل ايمني و ماندگاري بيشتر و همچنين به دليل حذف انجام هزينه هاي بالاي بازرسي در اجزاء پليمري، بسيار استفاده شوند. در طرح صورت گرفته از پديده خودترميمي كه در سيستم هاي بيولوژيكي همانند شبكه آوندي گياهان يا شبكه مويرگي در جانوران انجام مي شود، الهام گرفته شده است. خود ترميمي در اين سيستم ها به گونه ايست كه عامل ترميم كننده در داخل يك سري لوله هاي تو خالي (آوند يا رگ) جريان دارد به طوري كه هرگاه در سيستم خرابي يا جراحتي صورت گيرد. اين لوله ها پاره شده و ماده داخل آن ها به قسمت آسيب ديده نفوذ كرده و در قدم بعدي باعث ترميم قسمت آسيب ديده مي شود. در طرح صورت گرفته از اين پديده براي ترميم شدگي يك قطعه كامپوزيي استفاده شده است به طوري كه از يك سري ميكرو لوله هاي شيشه كه با نوعي ماده ترميم كننده پر شده اند، براي ايجاد ترميم شدگي استفاده شده است. هرگاه قعه تحت نيرويي قرار گيرد كه باعث ايجاد ميكرو ترك يا خرابي هاي غيرقابل رويت در داخل قطعه شود، با برخورد اين ترك ها به ميكرو لوله ها، اين لوله ها پاره شده و ماده درون آن ها وارد ميكروترك ها شده و در مرحله بعد باعث پر كردن و رفع ترك مي شوند. هدف از اين طرح ارائه و ساخت يك سيستم كامپوزيتي جديد با الهام از سيستم هاي بيولوژيكي همانند شبكه آوندي گياهان يا شبكه مويرگي در جانوران براي توسعه و بهبود خاصيت خود ترميمي قطعه بعد از ايجاد خرابي در آن مي باشد. خود ترميمي در اين سيستم ها به گونه ايست كه عامل ترميم كننده در داخل يك سري لوله هاي تو خالي (آوند يا رگ) جرياندارد به طوري كه هرگاه در سيستم خرابي يا جراحتي صورت گيرد اين لوله ها پاره شده و ماده داخل آنها به قسمت آسيب ديده نفوذ و باعث ترميم قسمت آسيب ديده مي شود. نتايج استكام خمشي حاصل از آزمايش خمش سه نقطه قطعه كامپوزيتي به روشني نشان مي دهد كه ميزان زيادي از استحكام خمشي از دست رفته حين وقوع خرابي در قطعه، با وجود سيستم خودترميمي در قطعه باز گردانده مي شود. واژه هاي كليدي: كامپوزيت - خودترميمي - الياف توخالي - خرابي
طراحي وساخت اندازه گيري آنلاين موج انفجار ناشي از ماده منفجره همراه با سازه و بدون سازه
فن آوري نمونه سازي سريع يا Rapid Prototyping يكي از جديدترين روش هاي توليد قطعه و نمونهن فيزيكي مي باشد. دستگاه كنوني بر پايه فن آوري نمونهن سازي سريع طراحي گرديده است و اصول عملكردي آن كاملا از اين فرن آوري پيروي مي نمايد. بنابراين، اين دستگاه قادر است در كوتاه ترين زمان ممكن و معمولا با كمترين هزينه، نمونه اوليه از قطعه طراحي شده را توليد نمايد. يكي از اهداف اين پروژه حذف ليزر از فرايند توليد دستگاه هاي رايج نمونه سازي سريع و جايگزيني آن با تابشگرها و المان هاي حرارتي گسترده و صفحه اي بوده است. چرا كه اين امر سبب صرفه جويي چشمگيري در زمان توليد قطعات و هزينه اوليه دستگاه و همچنين هزينه توليد قطعات توسط دستگاه مي شود. در اين شرايط، نياز به فيلتر نمودن پرتوناي گسترده تابشي مي باشد؛ فيلتر انتخاب دشه در اين دستگاه طلقي است كه اصطلاحا به طلب كوره معروف است. نمونه سازي سريع و پيرو آن دستگاه كنوني داراي كاربردهاي بسيار وسيعي در زمينه هايي چون صنايع صاخت و توليد، ارايه ي ايده هاي نو، مطالعات ارگوناميك، كمك بصري براي مهندسان، هنر، پزشكي و ... مي باشد.
موارد یافت شده: 6